İl Müdürü Orta ile Denizli ve Karaman İl Temsilcilerimizden Ziyaret
Eklenme tarihi : 31.12.2015 10:13:37 - 2937 Okunma

İl Müdürü Cengiz Orta, Karaman İl Temsilcisi Yakıp Laçin ve Denizli İl Temsilcisi Veli Caner Kültür Memur-Sen Genel Merkezini ziyaret etti.

Ziyarette Orta, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan’a Yunus Emre’nin heykelciğini hediye etti. Erdoğan da değerli hediyesi için Orta’ya teşekkür ederek, Türk edebiyatının ölümsüz simalarından biri olan Yunus Emre’nin halkın dilini kullanarak halka seslenen ve dil tarihimizde Türk diline çok önemli katkılar yapan bir halk ozanı olduğunu belirtti.

30aralıkhaber4a

Laçin, Erdoğan’a Karamanoğlu Mehmet Bey’in heykelciğini hediye etti. Ardından Erdoğan da, hediye için Laçin’e teşekkür ederek, Mehmet Bey’in millet olarak yaşamanın ilk şartının dil birliğinin sağlanması olduğuna inandığını ve bunun yanında Anadolu’da yalnız dil alanında değil, Türk değerlerinin yaşatılması için de her alanda mücadele verdiğini ifade ederek, ‘’ Mehmet Bey, kendi dilini ve kültürünü hor gören, başka kültürlerin egemenliğine girmeyi yücelik sanan yoz anlayışa tepki göstermişti.’’ dedi.

30aralıkhaber3a

Ziyarette Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fahri Ekinci hazır bulundu.

30aralıkhaber1a

HABER 7 SON DAKİKA