Karabük'te 'Memur-Sen'e Davet Tercihimiz Evet' Dedi
Eklenme tarihi : 20.03.2017 09:55:22 - 1573 Okunma

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından ülke genelinde başlatılan, "Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" programları gerçekleştirilmeye devam ediyor. Karabük'te gerçekleştirilen ve  yoğun ilgi gösterilen buluşmaya Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Fahri Ekinci, Ahmet Yiğitoğlu, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Karagöz, Memur-Sen İl Temsilcisi Zeki Öz, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

erdogan

Erdoğan: Bugünlere Kolay Gelmedik

"Memur-Sen ve bağlı 11 yetkili hizmet kolu ve 4 komisyonumuz ile heyecanımızı hiç yitirmeden heybeti ve bereketi büyüttük" diyen Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, "Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduk.Ama bugünlere kolay gelmedik. Dişimizle tırnağımızla kazıyarak, engelleri bariyerleri yıkarak, bedeller ödeyerek bugünlere geldik. Memur-Sen’in kuruluş öyküsünü yaşayan seleflerinden, yükseliş destanını haykıran haleflerine; vefakâr öncü ustalara ve devraldığı bayrağı şerefle dalgalandıran bütün yöneticilerimize, kuruluşundan zirveye, zirveden yeni ufuklara varışına emek sunan, onurun ve vefanın taşıyıcıları teşkilatlarımıza binlerce selam olsun diyorum."

ceylan_1

Ceylan: Memur-Sen Her Daim Adaletin Yanında Olmuştur

Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Ceylan, Büro Memur-Sen’in kuruluşunda imzası olduğunu ve Rahmetli Mehmet Akif İnan’la birlikte Memur-Sen’in temellerini birlikte attıklarını ve bu anlamda kendisini de bir Memur-Sen üyesi olarak gördüğünü vurguladı. Ceylan, “Memur-Sen her daim haklının, adaletin ve Hakk’ın yanında yer almıştır” diye konuştu. Referanduma dair ise, parlamenter sistemin, ülkenin çok daha hızlı kalkınması, milli gelirin yükselmesi, işsizlik rakamlarının düşmesinin önünde bir engel olduğunun altını çizen Ceylan, “16 Nisan Halk Oylaması, ülke olarak bir sıçrama yapabilmemiz için ayağımızdaki prangaları ve vesayet sistemini ortadan kaldıracaktır” dedi.

esen

Esen: Her Süreçte Sorumluluk Aldık

Konuşmasına Çanakkale Şehitleri'ne rahmet dileyerek başlayan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, teşkilat olarak Vesayetin en karanlık günlerinde, bir adım dahi geri atmadan, aydınlık ufukların habercisi olduklarının altını çizdi. Esen, her zorlu süreçte yılmadan sorumluluk aldıklarını vurgulayarak, "28 Şubat'ın kara kışına, yalancı baharı dayatan 27 Nisan’a direnip, kutlu bir sözün serinliğini bugünlere taşıdınız. 17-25 Aralık’ta dışarıdan icazetli ihanet şebekesine karşı Furkan oldunuz. 15 Temmuz’da inancımıza ve ülkemize saldıran şer cephesini tarihin en büyük direnişi gösteren milletimizle saf tutup def ettiniz. Çünkü siz, Anadolusunuz. Anadolunun dirayetisiniz. Çünkü siz, ebedi hakikatle yoğrulan bu toprakların erdemlilerisiniz" diye konuştu.

Hiçbir süreçte motivasyon kaybı yaşamadıklarını ve her geçen gün güçlenerek dalga kıran görevi üstlendiklerini vurgulayan Esen, "Memur-Sen olarak her zaman olduğu gibi yine milletin, memleketin ve emeğin yanındayız. Bizim hareketimiz erdemli olmayı, yol açmayı, yol almayı gerektiriyor. Biz de bu şiara uyarak 16 Nisan'da, istikrar diyeceğiz, istikrarla gelen büyüme diyeceğiz. Sonuç olarak istkbal diyeceğiz" dedi.

uysal

Uysal: Tüm Bu Değişiklikler Ülkenin İstikrarı İçin

Anayasa metninde yapılan değişikliklerin ülkenin istikrarını temel aldığını vurgulayan Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, “Sistemin özü çift başlılığı ortadan kaldırmaktır. Bütün bu işlemler istikrar üzerine. İstikrar olursa, bu ülkede istihdam da bununla birlikte gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

z

Öz: Çağrımız Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet

Tüm kamu çalışanlarını Memur-Sen ailesinin bir ferdi olmaya davet ettiklerini söyleyen Memur-Sen İl Temsilcisi Zeki Öz, “Biz Memur-Sen olarak iki çağrı yapıyoruz. Birinci çağrımız bütün kamu çalışanlarınadır. Onları Memur-Sen ailesine davet ediyoruz. Çünkü Memur-Sen sendikacılığı adam gibi yapan, duruş sendikacılığı ve özgürlükler ve alın teri akıtarak sendikacılık yapan bir sendikadır” ifadelerini kullandı. Diğer bir çağrının ise ülkedeki tüm vatandaşlara olduğunun altını çizen Öz, “16 Nisan’da Türkiye’nin her yerinde, çok yüksek oranda evet çıkmalıdır. Çünkü bu halk oylaması, özgürlükten yana yer alanlarla, alın terinden yana yer alanlarla, milletten yana yer alanlarla, vesayetten yana ve demokrasiye karşı olanların karşı karşıya kaldığı bir oylamadır” diye konuştu.

davet

HABER 7 SON DAKİKA