KÜLTÜR MEMUR-SEN 15. YAŞINI KUTLUYOR
Eklenme tarihi : 22.05.2018 09:26:11 - 1231 Okunma

Memur-Sen Onursal Genel Başkanımız Merhum M. Akif İnan’ın açtığı yolda 22 Mayıs 2003 tarihinden başlayarak onurlu yürüyüşünü sürdüren Kültür Memur-Sen bugün 15. yaşını kutluyor.

Çalışanların ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesine; medeniyet değerlerimizin yüceltilmesine, Türkiye’nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine, özgürleşmesine, kültür ve sanat alanına katkı sunmak amacıyla başladığımız “soylu mücadele”nin 15. yılında olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.

Medeniyetimizin damarlarından beslenen Mehmet Akif İnan ve arkadaşları, Memur-Sen misyonunun temelini 25 Nisan 1995 tarihinde attıktan sonra Türkiye’nin gördüğü en hızlı sendikal yapılanmayı hayata geçirmişlerdir. Diğer hizmet kollarındaki sendikalarımızın faaliyetlerine başlamasına müteakiben, konfederasyonumuzda 11. sendikal yapılanma olarak 22 Mayıs 2003’de kurulan Kültür Memur-Sen, geride bıraktığı 15 yılda duruşu, ufku, misyonu ve vizyonuyla farkını ortaya koymuş; hızlı ve istikrarlı büyümesini sürdürmüş ve 15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Kültür ve Sanat Hizmetleri kolunun GENEL YETKİLİ SENDİKASI olmuştur. Bu yetkinin, bu başarının bize sevincin ve motivasyonun yanında büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkında olarak üyelerimizden ve çalışanlardan aldığımız güçle, onların bize verdiği emaneti layıkıyla taşımak için var gücümüzle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. 2015 yılında da en yakın rakibiyle arasındaki farkı açarak Genel Yetkiyi pekiştiren sendikamız 4. Dönem Toplu Sözleşme masasına oturarak kültür ve sanat çalışanları adına birçok önemli kazanım elde etmiştir.

Büyük Türkiye idealinin ışığında “Her zaman daha iyiye, daha güzele…” ilkesiyle hareket ederek üyelerinin umudu olan sendikamız 5. dönem toplu sözleşme döneminde de kamu çalışanlarının haklarını savunmaya devam edecek ve üyelerinin yüzünü güldürecektir.

Kültür Memur-Sen, bundan sonra da değer ve ilkelerinden ödün vermeden gerçekçi tespitler ve teklifler geliştirerek insan haklarına, evrensel hukuk ilkelerine, uluslararası sözleşmelere ve medeniyet değerlerimize bağlılıkla, değerlerimizi kurumsal kimliğimiz ile bütünleştirerek her platformda temsil etmeye devam edecektir. Başta kurucu genel başkanımız M. Akif inan olmak üzere ilk günden bugüne kadar görev yapan genel başkanlar ile yardımcılarına, il, ilçe ve kurum temsilcileri ile üyelerimize, Kültür Memur-Sen dostlarına ve Kültür Memur-Sen’in bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyoruz.

Hep birlikte nice 15 Yıllara, hep birlikte genel yetkide nice 5 Yıllara…

HABER 7 SON DAKİKA