Kültür Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Antalya’da Gerçekleştirildi
Eklenme tarihi : 13.02.2017 13:06:06 - 1838 Okunma

ERDOĞAN: DEMOKRASİNİN TEMİNAT ALTINA ALINMASI İÇİN ANAYASA REFERANDUMUNDA “GÜÇLÜ BİR SESLE” 'EVET' DİYORUZ

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda Anayasa Referandumunda, tüm teşkilat olarak ‘evet’ oyu vereceklerini açıkladı. Genel Başkan Erdoğan, "Anayasa değişikliği milli ve yerli siyaset zeminini sağlamlaştıracak, siyaseti bulandıran koalisyon pazarlıklarını bitirecek ve  'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' hükmünün tam anlamıyla uygulanması için Yeni ve Güçlü Türkiye’nin önünü açacaktır. Demokrasinin teminat altına alınması, vesayetçilerin gücünün kırılması ve kazanımlarımızın daim kalması için, Anayasa Referandumunda teşilat olarak ‘Güçlü Bir Sesle’ 'EVET' diyoruz” dedi.

DSC_0238

Kültür Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Antalya’da yapıldı. “Eğitim ve İstişare” temasıyla gerçekleştirilen toplantıya, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan başta olmak üzere, Genel Başkan Yardımcıları Fahri Ekinci, Nihat Nurbaki, İdris Serçe, Ahmet Yiğitoğlu, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Komisyonu ve ülkenin dört bir yanından gelen Şube Başkanları ve MEYAD Başkanı İsmail Akgünkatıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da toplantının kapanış bölümünde yer aldı.

DSC_0743

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, ülkenin içinde bulunduğu zorlu süreçten çıkabilmesinin gerçekleştirilecek olan Anayasa Referandumuna bağlı olduğunu vurgulayarak “Hadise tek başına Anayasa değildir. 15 Temmuz silahlı hesaplaşma oldu. Referandum ise sandık hesaplaşması olacak. İlki istiklâl hesaplaşmasıydı, sandıkta da istikbâl hesaplaşmasını yapacağız. Bu hesaplaşmada evet oylarının çoğunluğu aşması darbecilere, işgalcilere ve bölücülere ağır darbe vuracaktır. Anayasa değişikliği milli ve yerli siyaset zeminini sağlamlaştıracak, siyaseti bulandıran koalisyon pazarlıklarını bitirecek ve  'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' hükmünün tam anlamıyla uygulanması için Yeni ve Güçlü Türkiye’nin önünü açacaktır. Biz de bu anlamda demokrasinin teminat altına alınması, vesayetçilerin gücünün kırılması ve kazanımlarımızın daim kalması için, Anayasa Referandumunda teşkilat olarak ‘Güçlü Bir Sesle’ 'EVET' diyoruz” dedi.

KÜLTÜR MEMUR-SEN İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN FELSEFESİNİN GÜNCEL BİR İZDÜŞÜMÜDÜR

13 yıldır teşlikatın güvenini boşa çıkarmadan, verilen emaneti hakkıyla yerine getirmeye çalıştıklarına değinen Erdoğan “Kültür Memur-Sen enerjisiyle, üyelerimizde oluşturduğu ümitle bin yıllık köklü bir geleneğin birikimini, ortak aklı arkasına alarak kurumsallaşmayı başarmıştır. Kültür Memur-Sen kökü mazide olan, medeniyetin temsilcisi olan bir harekettir. Kültür Memur-Sen, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin güncel bir izdüşümüdür. Kültür Memur-Sen Hıl’fül fudul’ hareketinin izdüşümüdür. Bizim kültürümüzde iyilik ve güzellikleri artırmak, yanlışlara ve haksızlıklara engel olmak vardır. Bu anlamda 81 vilayetimizin ortak bilinci, ortak dirayeti Kültür Memur-Sen’de tecelli etmiştir” dedi.

DSC_0706

HEDEFİMİZ 7 BİN ÜYE

Teşkilat olarak, durmadan, yorulmadan çalışmalara devam ettiklerini ve çalışanın ekmeğini büyütme konusunda aynı hizmet kolundaki diğer sendikalardan farklı olarak, aynı zamanda değerler üzerinden de kazanım elde etmeye çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan “Sendikacılığı mal ve ikbâl için değil, Allah rızası için yapıyoruz. 'Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol' hadisindeki düsturla hareket ediyoruz. Bu anlamda çalışanımızın ekmeğini büyütürken, diğer taraftan kılık-kıyafet kazanımımızla 'Başörtüsü Serbestliğinin' tüm kurumlarda uygulamaya geçmesi ve 'Cuma Namazı' izni gibi kazanımlarımızla, çalışanlarımızın iki cihan saadeti için ter döküyoruz. Kültür çalışanı ilk defa bizim çalışmalarımızla dünya standartlarında hizmet almaya başladı” ifadelerini kullandı. Kültür Memur-Sen olarak 25 bin Kültür çalışanın tamamının temsil edildiğini söyleyen Erdoğan, bu anlamda tüm hizmet kolu çalışanlarının gerçek hizmete ve böylelikle refaha kavuşmaları için üye sayısı olarak ilk hedefin 7 bin olduğunu açıkladı.

DSC_0796

EĞİTİM VE İSTİŞARE TOPLANTISINDA ÖNERİ VE TALEPLER DİLE GETİRİLDİ

İstişare toplatısıyla devam eden programda, Şube Başkanları söz alarak, öneri ve taleplerini dile getirdi. Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri de, yapılan çalışmalar hakkında Şube Başkanlarını bilgilendirdi.

DSC_0189_1

MOBBİNG’LE MÜCADELE İLE İLGİLİ EĞİTİM SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) Başkanı İsmail Akgün, Mobbing’le Mücadele İle İlgili sunum yaparak, Mobbing’in teşhis ve çözüm yöntemlerini anlattı. Haklıyken haksız konuma düşülmemesi için bilinçli davranılması gerektiğini vurgulayan Akgün “Böyle durumlarda günlük şeklinde not tutmak faydalı olur ve varsa öncelikli olarak şahitlerden yardım istenilmesi gerek” dedi. Devletin mobbing konusunda artık daha denetimli olduğunu ve bu anlamda gerekli önlemleri aldığını belirten Akgün, Başbakanlık Genelgesi ve Yargıtay kararlarıyla, bu konuda İşverene birinci derecede sorumluluk yüklendiğini söyledi. Mobbing konusunda, inancımız gereği de son derece ihtiyatlı davranılması gerektiğini söyleyen Akgün, Şeyh Edebali’nin sözünü hatırlatarak “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” ifadelerini kullandı.

DSC_0305

YALÇIN: EKMEĞİMİZİN BÜYÜMESİNİ, EMEĞİMİZİN DEĞERİNİ İSTİYORUZ

Kültür Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’na katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantının kapanış bölümünde konuşma gerçekleştirdi. Yalçın konuşmasında “16 Nisan’daki Anayasa Değişikliği Referandumu’na giden süreçte, sadece ‘emek’ demeyeceğiz, ‘evet’ de diyeceğiz ve alanlara ineceğiz. Biz, ülkede istikrarla ekmeğimizin büyümesini ve emeğimizin değeri olsun istiyoruz. Bunun için de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız ve millet iradesinin yanında hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bizim, sendikal yaklaşımımız ile Türkiye'deki geçmişten bugüne getirdikleri yanlış sendikacılık arasında dağlar kadar fark var” diyen Yalçın, “Çünkü bizim, esnafın, camıyla, kaldırımın taşıyla, milletin arabasıyla asla sorunumuz olmaz. Biz hakkımızı ararken, haddimizi aşmamayı ve başkasının hakkına girmemeyi temel yaklaşım olarak görürüz. Bizim sendikacılığımız, kavga zemininde yükselmez. Sendikacılığı kamplara bölen anlayışı kabul etmeyiz. Biz Memur-Sen ailesi olarak, insanı merkeze alır ve devlet insan içindir anlayışını benimseyerek yeni bir rekabet zemininde hizmet sendikacılığı yaklaşımıyla yola çıktık ve çizgimizi bozmadık, mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.

Yalçın konuşmasının sonunda Kültür Memur-Sen ailesine güvendiğini kaydederek, “Kültür Memur-Sen yetki kervanına en son katılmıştır ama en güçlü olması gereken sendikamızdır. En zayıf halka asla olmayacaktır. 5 bin 250 sayısını geçtiğinizi biliyorum. Bu teşkilata inanıyor ve sonuna kadar güveniyorum” ifadelerini kullandı.

DSC_0165_2

DSC_0345_1

HABER 7 SON DAKİKA