KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN
Eklenme tarihi : 08.07.2022 15:27:49 - 737 Okunma

Kurban, Allah’a yakınlığı ifade eder. Hazreti İbrahim ile oğlu Hz. İsmail’in Allah’ın emrine mutlak itaat ve teslimiyetini hatırlamaktır. Benzer bir teslimiyete ve itaate hazır oluşun mesajıdır. Bu teslimiyet ve itaat; fedakârlık, dayanışma, dostluk olarak hayata yansır, iyilikleri ve güzellikleri çoğaltır. Bayramlar iyiliklerin güzelliklerin hayatımızı kuşatmasıdır. İnsanlar arasında dayanışmanın arttığı, dostlukların kalplere nakış gibi örüldüğü, kardeşlik ikliminin kök saldığı bahşedilmiş, müstesna bir zaman dilimidir.

Kurban Bayramı; çağımızın en büyük hastalıkları olan tamahkârlığın, bencilliğin, hırsın ve türlü türlü sapkınlıkların panzehiridir. Bencillikten, hırstan, tamahkârlıktan uzaklaşıp Allah’a, İlahi iradeye yaklaşmak ve teslim olmaktır Kurban. Ezilenlerle, yoksullarla, yoksunlarla dayanışmak; ezilenleri, yoksullukları, kimsesizliği ortaya çıkaran iklimle hesaplaşmaktır. Bencilliğin yol açtığı tahammülsüzlüğe, çatışmaya dayanışma ve kardeşlikle verilen cevaptır. İslam’ın evrensel mesajının izdüşümüdür. İnsanları dostluğa, kardeşliğe, hakkaniyete ve en önemlisi de bataklığı kurutmaya güçlü bir çağrıdır. Merhamete dayalı engin medeniyet tecrübemiz de bize bunu öğütler. Asırlar boyunca hoşgörü ikliminin hâkim olduğu Anadolu, milletimizin bu güzel hasletleri özümsemesini sağlamıştır. Kurban bu iklimin özünü oluşturur.

Bayram umuttur; özelde İslam âlemini, genelde dünyayı ve evreni kuşatan bir umuttur. Bayramı umutla karşılayan, neşeyle yaşayan ve yarınlara aktaran bir misyonumuz var. Bizler, insani değerleri asırlardır yaşayan, yaşatan ve savunan “insanlığın son adası” olarak görülen bir medeniyetin mensuplarıyız. Günümüzün en temel sorunlarının çözümü de asırlar boyunca zamana ve mekâna şekil vermiş bu mukaddes medeniyetin aklını, kalbini, eylemlerini ve ahlakını hatırlamakla mümkündür.

Ülkemizi yıllar yılı meşgul eden terörün kökünün kurutulmasını; dünyanın birçok yerinde çatışma, iç savaş, işgal ve benzeri zulümlere muhatap olan Müslümanların selamete, barışa ve esenliğe ulaşmasını temenni ediyoruz. Hanelerimize huzur, bereket ve selamet getirmesi duasıyla Kurban Bayramınız mübarek olsun.

HABER 7 SON DAKİKA