MEMUR-SEN 26. GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Eklenme tarihi : 02.01.2018 16:25:56 - 1246 Okunma

Memur-Sen 26. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları, Genel Başkan Yardımcıları ve Komisyon Başkanlarının katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi. Çalışmaların değerlendirildiği ve yeni yılda yapılacakların planlandığı toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Genel Başkan Mecit Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcılarımızın yer aldığı toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Metin Memiş, Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Tonbul, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen katıldı.

2017’nin değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2017’de tüm zorluklara rağmen Memur-Sen’in büyümeye devam ettiğini ve  önümüzdeki yıllarda da bu büyümenin devam etmesi için çalışmaların süreceğini ifade etti.

cats

 “Önümüzdeki yıl çalışma hayatı açısından da Türkiye açısından da çok önemli tartışmalara gebe” diyen Yalçın, “Türkiye’nin siyasal zemindeki tartışması seçimler olacaktır. Önümüzdeki yıl yapılacak olan çalışmaların, sosyal maliyet üretmemesi açısından, ortak aklın işletildiği, istişarelerin yapıldığı ve tarafların fikirleri alınarak planların hayata geçirildiği bir zeminde yapılması gerekir. Bu konudaki uyarılarımıza devam edeceğiz. Çalışma hayatına ilişkin de fikirlerimizi beyan edeceğiz. Önümüzdeki yılda en kıymetli yapılacak iş, kamunun yapılandırılması noktasında liyakat temelli bir sistemin oluşturulmasıdır. Kamu görevlisi alımlarında öncelik liyakat olmalıdır” şeklinde konuştu.

memursen (3)

Toplantıda Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri de konuşmalarıyla katkıda bulundu. Memur-Sen üyelerinin alışverişlerinde faydalanacağı Motif Kart da toplantının gündem maddelerindendi. Kart çalışmasının sona gelindiği vurgulandı ve çok yakında hizmete gireceği belirtildi. Toplantıda Memur-Sen Konfederasyonu’nun yeni hizmet binasına ilişkin de bilgi paylaşımı yapıldı.

memursen (1)

memursen (5)

HABER 7 SON DAKİKA