MEMUR-SEN 40. İL TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme tarihi : 26.02.2024 15:17:34 - 585 Okunma

Memur-Sen 40. İl Temsilcileri Toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu ve İl Temsilcileri’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen ve sendikal faaliyetlerin istişare edildiği toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 milyonu aşan örgütlü gücüyle kamu görevlilerinin sorunlarını çözme noktasında Memur-Sen teşkilatının gücüne inandıklarını belirterek, “Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın temellerini attığı bu erdemli yürüyüşümüzde büyük küçük demeden kamu görevlilerinin çözüm bekleyen sorunlarını tek tek ele alarak çözüme kavuşturduk. Bizler bu sorunların çözüm kaynağının kişilerin değil örgütlü gücümüzün eseri olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bizler teşkilat olarak ne kadar büyürsek elde edeceğimiz kazanımlar da o kadar büyük olacaktır. Hatırı sayılır bir emek ve büyük mücadelelerle büyüyen teşkilatımızda önümüze bir hedef daha koyuyor; 15 Mayıs’ta 1 milyon 150 bin üye sayısını yakalayacağımıza da yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

iltem1

Konuşmasında Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun 1. Olağan Genel Kurulu’nu (ILC) gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Yalçın, “Yerelden Evrensele Soylu Mücadele” mottosuyla çalışmalarını sürdüreceklerine vurgu yaparak, “Bizler emeğin ve mücadelenin evrensel olduğuna inanarak bu yola çıktık. Emek örgütleri olarak sendikal tabanı büyütmek, ‘Birlikten kuvvet doğar’ sloganıyla tüm dünyada adil paylaşım bilinci oluşturmak için ILC’ de elimizi taşın altına koyduk. Bundan sonraki süreçte de sadece ülkemizin değil tüm dünyadaki mazlum coğrafyaların emekçileri adına çalışmaları paydaşlarımızla birlikte yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

iltem3

“Desteğimiz devam edecek”

Ali Yalçın, Siyonist İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği soykırıma da değinerek şunları söyledi: “Maalesef 7 Ekim tarihinden bu yana kanayan bir yaramız var. Memur-Sen teşkilatı olarak birçok eyleme, basın açıklamasına ve boykot çalışmasına imza attık. Omuz omuza vererek çıktığımız bu yolda Filistin’de katillere karşı direnen kardeşlerimize buradan bir kez daha selam gönderiyor bu soylu mücadelede hayatını kaybedenlere ise rahmet diliyorum. İnanıyoruz ki başkenti Kudüs olan Filistin devleti yeniden ayağa kalkacak ve kendilerine gösterilen zulmün hesabını elbet soracaktır. Teşkilat olarak bizlere düşen de Filistin’de verilen mücadeleye desteğimizi artırarak devam ettirmektir.”

Genel Başkan Yalçın’ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından söz alan il temsilcileri; sendikal alana ilişkin fikirlerini belirttikten sonra teşkilat olarak ilerleyen süreçte atılması gereken adımları istişare etti.

HABER 7 SON DAKİKA