MEMUR-SEN AFAD EKİBİ TÜRKİYE’NİN HİZMETİNDE
Eklenme tarihi : 11.05.2022 12:09:14 - 896 Okunma

Memur-Sen ile AFAD arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde eğitim alan Genç Memur-Sen üyelerinin akreditasyon töreni Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Erkan Kılıç, Genel Başkanımız Mecit Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcımız Fahri Ekinci ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

arama kurtarma (43)

Türkiye’nin en genç arama kurtarma ekibi unvanına sahip olan 270 kişilik Genç Memur-Sen AFAD ekibi aldıkları eğitim neticesinde göreve hazır hale geldi. Akreditasyon töreninde konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, 10 ayrı bölgede hizmet verecek olan AFAD ekibini kurmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Duamız odur ki hiçbir zaman ekiplerimize ihtiyaç duyulacak bir afettin yaşanmamasıdır. Ama afetler dünyanın gerçeği.  Her geçen gün daha fazla afetle karşılaşıyoruz.  İklim değişiyor, şehirler büyüyor, nüfus artıyor.  Seller, yangınlar, depremler, çığlar gibi afetler, felaketler artık daha fazla zayiat veriyor, daha fazla can alıyor. Bunlara ve daha kötüsüne hazırlıklı olmak zorundayız.  Memur-Sen olarak, bu bilinçle üzerimize düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi yerine getirmek için inisiyatif alıyoruz” ifadelerini kullandı.

arama kurtarma (57)

Memur-Sen’in medeniyetimizin ruhundan milletin bağrından çıkan bir hareket olduğunun altını çizen Yalçın, “Biz hep bu kimliğin şuurunda olarak hareket ettik, ediyoruz. Tarihin göğsümüze taktığı bu kimlik kartı, bu aidiyet;  her zaman sözümüze, eylemimize, işimize yansımıştır, yansıyor ve yansıyacak. Bizler bu aidiyet bilinciyle, milletten aldığımız gücü, milletimiz ve insanlık için seferber ediyoruz.  Bu duruş önemlidir, tarihidir.  Bu duruş ideolojik sendikacılığa karşı yeni bir paradigmayı ifade etmektedir” dedi.

afadtören1
Yalçın, “Memur-Sen bünyesinde oluşturulan AFAD ekibi ile afet esnasında ve afet sonrasında süratle müdahalede bulunabilecek;  sağlık, beslenme, psikososyal destek,  barınma, arama-kurtarma gibi alanlarda hizmet verecek eğitimli, profesyonel ve gönüllü ekipler oluşturmak için yola koyulduk” diyerek, bu önemli görevi enerjisi ve bilinciyle en ağır sorumlulukların üstesinden gelebileceğine inandıkları Genç Memur-Sen’in üstlendiğini söyledi.

arama kurtarma (58)

Soylu: “Tüm Değerlere Sahip Çıktık”

Programda konuşan Bakan Soylu ise belirli ülkelerden Türkiye’ye küresel zengin ülkelere tabi olma çağrısı yapıldığını dile getirerek, “Olsaydık ABD'ye tabi, Irak'ta ezilen insanlara sırtımızı dönerdik. Ama biz bunu yapmadık. Seyirci kalmadık. İnancımızın tüm değerlerine sahip çıktık. Biz aslımızı, dinimizi, komşumuzu unutmadık. Bunları söylerken, Türkiye'nin ortaya koyduğu modeli kimsenin unutmamasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu çizgi ve çerçeve orta ölçekli ülkelere rol model olmuştur. Bugün elbette ki Batı Ukrayna'nın yanında olmalı ancak biz çifte standardı unutmuyoruz. Suriye'yi unutmuyoruz. Dünyaya söyleyecek çok sözümüz var, anlatacaklarımız var” dedi.

arama kurtarma (19)

Türkiye’nin doğal afetlere karşı gerek ekipman bazında gerekse verilen eğitimlerle ciddi önlemler aldığına vurgu yapan Süleyman Soylu Türkiye’nin afetler karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde artık çaresiz bir ülke olmadığını, yangın, deprem, sel gibi felaketlerde “Nerede bu devlet” anlayışından “Allah devletimize zeval vermesin” anlayışına geçildiğinin altını çizdi.

afadtören2

arama kurtarma (31)

Soylu, “Kuruluşundan bugüne AFAD’ı sadece arama kurtarma yapan bir kurum olarak değil, afet yönetiminin çatı kurumu olarak yapılandırdık. Kısa sürede kurumsal kapasitesiyle, insan kaynağıyla, teknik altyapısı ve küresel ölçekteki başarılı yapısıyla itibarlı bir kurum haline getirdik. Ancak afet yönetimi bizim gibi afet riski yüksek bölgelerde tek kurumun altından kalkabileceği bir iş değildir. Yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımıza kadar tüm kurum ve kuruluşlarımıza kadar herkesi bu sürecin bir parçası olarak gördük ” diyerek Memur-Sen’i de ülkemizde meydana gelen afetlere karşı gösterdiği hassasiyetten ve ortaya koyduğu nitelikli çalışmalardan dolayı tebrik etti.

arama kurtarma (18)

Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Başkara ise afetlere karşı milletimizin yanında olmak için gönüllü arama kurtarma ekibi kurduklarını dile getirerek, “Genç Memur-Sen arama kurtarma ekibi de hem bu mirasa sahip çıkmanın bir gereği hem de Türkiye’nin en büyük sivil gençlik hareketi olmanın mesuliyeti olarak oraya çıkmıştır. Bu nedenle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın büyük destekleri ile bugün burada 9 il 10 ekiple Türkiye’nin en genç arama kurtarma ekinini kurmuş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

arama kurtarma (54)

Program sonrasında Türkiye’nin dört bir yanından Memur-Sen Genel Merkezi’ne gelerek AFAD programı kapsamında akredite olan Genç Memur-Sen üyeleri ile Eğitim ve Koordinasyon Semineri gerçekleştirildi. Afet anında ve sonrasında yapılması gereken müdahaleler alanında uzman kişilerce Memur-Sen AFAD ekiplerine anlatıldı.

arama kurtarma (39)

Genç Memur-Sen bünyesinde oluşturulan 270 kişilik AFAD ekibi olası afet durumlarında; Ankara, Samsun, Manisa, Kahramanmaraş, Van, İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası,  Malatya, Afyonkarahisar ve Bursa’da vatandaşlara hizmet verecek.

arama kurtarma (34)

HABER 7 SON DAKİKA