Memur-Sen'den 15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına Destek
Eklenme tarihi : 18.08.2016 15:12:49 - 2614 Okunma

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve gaziler için başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen 15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına Memur-Sen'den destek geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'a 1 milyon liralık destek çekini teslim etti.

 

 

memur-senden-15-temmuz-dayanisma-kampanyasina-destek_611335361

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen 15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Kültür Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Fahri Ekinci,Nihat Nurbaki ve Mehmet Ali Yücekaya katıldı.Törende Kültür Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Hüdaverdi Altuntepe de hazır bulundu.

Kanlı darbe girişiminin ardından şehit düşen vatandaşların aileleri ve gaziler için başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na Memur-Sen'den tam destek geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda bir araya gelen Memur-Sen heyeti, 1 milyon liralık destek çekini Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'a teslim etti.

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, " Bugün burada, Şehit ve Gazilerimizle dayanışmamızı kayıt altına alıyoruz. Büyük Memur-Sen ailesi olarak hain, silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görevlendirildiği "Dayanışma Kampanyası”na 1 Milyon TL bağış ile vira bismillah diyoruz" dedi.

TERÖR KOALİSYONUNA LANET

Konuşmasına Van ve Elazığ'da yaşanan terör saldırılarını kınayarak başlayan Yalçın, " Van ve Elazığ'da terör saldırıları var. Küresel emperyalizmin tetikçileri yine kardeşliğimizi, birliğimizi ve huzurumuzu hedef aldılar. Lanetliyorum. Saldırıların 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ardından tırmandırıldığının farkındayız. Terör koalisyonu ve üst aklını hep birlikte görüyoruz. Bu kirli koalisyonun taşeronlarını da asıl işverenlerini de el birliğiyle önce ifşa sonra imha edeceğiz" şeklinde konuştu.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi hakkında Yalçın, "Fetullahçı Terör Örgütü'nü, destekçilerini, 1 dolara emperyalizme tetikçilik yapan teröristleri ise lanetliyorum. Bu teröristler milletten değildir. Milletten olan millete saldırmaz. Milletin mensubu olsalar bin yıllık kardeşliğimizi hedef almazlar" değerlendirmesinde bulundu.

memur-senden-15-temmuz-dayanisma-kampanyasina-destek_611336570

HER ŞEHİT BİR VATANDIR. HER GAZİ İSE O VATANIN VARLIĞININ HATIRASIDIR

"Uluslararası güçlerinin taşeronu olduğunu çok iyi bildiğimiz bir terör örgütünün işgal girişimine karşı bir direnişti 15 Temmuz" diyen Yalçın, "Genç-yaşlı, ülkenin her köşesinden milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın kazandığı bu eşsiz zafer sayesinde tüm dünya milletimizin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır. Bütün Şehitlerimize, Gazilerimize ve ailelerine karşı borçluyuz. Çünkü onlar, bu güzel vatanda yaşamanın ağır bedelini bizler adına canlarıyla, kanlarıyla ödediler. Milletimiz, halkımız, çocuklarımız daha huzurlu bir hayat sürsün diye makamların en yücesine terfi ettiler. Her Şehit bir vatandır. Her gazi ise o vatanın varlığının hatırasıdır. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz bizim onurumuz. Onlar bizim baş tacımız. Onlar geleceğimizin mührüdür. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır, ne yapsak, ne etsek haklarını ödeyemeyiz. Şehitlerimizi ve gazilerimizi anlayamazsak emanete halel getirmiş oluruz. Onlar düşen bayrakları burçlara astılar" dedi.

"1 MİLYON TL BAĞIŞ İLE VİRA BİSMİLLAH DİYORUZ"

Memur-Sen olarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ilk anda sahaya indiklerini ifade eden Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  "81 ilde bir an olsun meydanları boş bırakmadık. Kanlı darbe girişiminde sokağa çıkarak iradesine sahip çıkan 4'ü üyemiz, 4'ü ise üyelerimizin aile ferdi olmak üzere 8 kardeşimiz şehit, yüze yakın üyemiz ise gazi oldu. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bugün burada, Şehit ve Gazilerimizle dayanışmamızı kayıt altına alıyoruz. Büyük Memur-Sen ailesi olarak hain, silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görevlendirildiği "Dayanışma Kampanyası”na 1 Milyon TL bağış ile vira bismillah diyoruz. Kana susamış Fetullahçı teröristlerin 15 Temmuz darbe girişiminde, tanklara, uçaklara, helikopterlere, kurşunlara karşı gövdelerini siper eden şehitlerimiz ve gazilerimiz için başlatılan "Dayanışma Kampanyası”na tüm teşkilatımızla desteğimizi sürdüreceğimizi de deklare ediyoruz. Vatan, millet ve değerlerimiz için şehit olanlar, gaziler ve aileleri bizlere emanettir.Tarih bugün burada bitmemiştir. Tarihin sınavı halen devam etmektedir ve tarih bu aziz milletin kahraman evlatlarını yüzyıllar sonra da yazmaya devam edecektir. Rabbimiz birliğimizi daim eylesin. Şehitlerimizin şahadetini kabul eyleyip, ülkemizi korusun."

DSC_0263

ERSOY'DAN MEMUR-SEN'E TEŞEKKÜR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise, "Memleket ve millet meselelerinde her zaman sağduyulu duruşunu büyük bir takdir ve samimiyetle izlediğimiz ve şahitlik ettiğimiz Memur-Sen'imiz, bugün anlamlı dayanışmaya katkıda bulunarak, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen kanlı darbe girişimine karşı milletimizin ve devletimizin yanında yer aldığını bir kez daha gösterdi. Yapılan bu bağıştan dolayı başta Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve tüm Memur-Sen ailesine teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

DSC_0212

HABER 7 SON DAKİKA