'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' Buluşması Ankara'da Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi
Eklenme tarihi : 21.03.2017 10:28:48 - 1422 Okunma

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından ülke genelinde başlatılan“ Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşması Ankara MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu programa Memur-Sen Onursal Başkanı ve TBMM Meclis İdari Amiri Ahmet Gündoğdu ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcıları Fahri Ekinci ve Nihat Nurbaki, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu,  Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi ve Akif İnan Vakfı Başkanı Ahmet Özer ile Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu Konu Millet ve Memleket Meselesidir

Referandum konusunun sadece siyasete bırakılamayacak kadar hayati bir mesele olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Onun için bunu iktidar partisi, muhalefet partisiyle sınırlayarak 'ya oradansın ya buradansın' yaklaşımıyla insanları farklı kulvarlara çekme yarışı olarak görenler hata ediyor. Bu konu millet ve memleket meselesidir" ifadelerini kullandı.

Yeniden Büyük Türkiye İdealini Gerçekleştirmek Zorundayız

Yalçın, “İstikrarın olmadığı bir düzlemde Türkiye’nin ayakta kalma şansı zayıflar. Suriye'de bütün dünya operasyon yapıyor. Oradaki çeşitli terör örgütlerine havale ettikleri bir kavgayla 5 milyon insan evinden, yurdundan edildi. Bunun 3 milyonu Türkiye'de. Suriye'nin ne olacağı konusunda henüz netlik yok. Her zaman patlamaya hazır bir bomba gibi. Dünyada söz sahibi olmaya devam etmek istiyorsak, mazlumların umudunu büyütmek, mağdurların yanında safımızı tutmak istiyorsak, yeniden büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek zorundayız. Biz, bunun için ‘Evet’ diyeceğiz, milletle başlayan yolculuğumuzu milletin yanında, güçlenerek sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

‘Hayır’ı da ‘Evet’i de Söyleyen Bu Ülkenin Vatandaşı

16 Nisan'ın iyi analiz edilmesi gerektiğini, hiç kimsenin tekfir edilmemesi gerektiğini belirten Yalçın, "Hayır"ı da "Evet"i de söyleyenin bu ülkenin vatandaşı olduğunu söyledi. Ülkenin istikrarına ve yarınlarına yatırım yapacaklarını vurgulayan Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. Her ne kadar sorunlarımız fazla olsa da umudumuz sorunlarımızdan çok daha fazla. Memur-Sen ailesi olarak tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.”

Gündoğdu: Özgürlük Mücadelemizi Memur-Sen’le Başlattık

Programda konuşan Memur-Sen Onursal Başkanı ve TBMM Meclis İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, önümüzdeki referandum sürecinin önemli olduğunun altını çizerek, “Özgürlük mücadelemizi Memur-Sen öncülüğünde başlattık. Özgürlüğe 12 milyon imza kampanyasıyla, kamusal alan yalanına son verdik. Daha birçok konuda, Memur-Sen olarak sorumluluk alarak, ortak akıl mitingleriyle, büyük buluşmalarla milli iradenin yanında olduk, milletle birlikte yol aldık” diye konuştu.

Seçim yaşının 18’e indirilmesine ilişkin maddeyi de değerlendiren Gündoğdu, “15 Temmuz gecesi gördük ki, Çanakkale Destanı’nı yeniden yazan, mayası sağlam bir gençliğimiz var. Allah’a şükürler olsun ki gençliğimiz, 18 yaşında meclise girecek liyakata sahip” dedi.

Sistem Çarpıklığı Giderilmeli

Sistemin çift başlılık oluşturduğunu, geçmişten bu yana Cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında meydana gelen münakaşaların bulunduğunu sözlerine ekleyen Gündoğdu, “Bu sistem çözüm değil, sorun üretiyor. Cumhurbaşkanları ile başbakanlar bu zamana dek birçok konuda ayrışarak ülkeye zaman ve kazanım kaybettirdi. Bu çarpıklık giderilmeli” ifadelerini kullandı.

16 Nisan’da, ‘Evet’ cephesinde Memur-Sen’in ve milletle birlikte yol alan kesimlerin yer aldığını vurgulayan Gündoğdu, “Hayır cephesinde ise, FETÖ var, PKK var” şeklinde konuştu.

Yanbaz: Daha Fazla Güçleneceğiz

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz ise yaptığı konuşmada Memur-Sen ve bağlı sendikalar olarak heyecanlarını hiç yitirmeden emek ve ekmek mücadelesi verdiklerini belirtti. Elde ettikleri kazanımlar ve verdikleri mücadele ile Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduklarını kaydeden Genel Başkan Vecdi Yanbaz, ülke, millet ve kamu görevlileri için daha güçleneceklerini vurguladı. Yanbaz, “Memur-Sen güneşi, taştan adamları eritiyor ve taşları diken elleri kurutuyor. Bu güneş vesayet sistemi ve zalimler için endişe olduğu kadar Anadolu’nun ve ümmetin mazlum milyonları için umut, inanç ve sürurdur. Türkiye’nin ve bölgenin en büyük emek hareketi, kamu görevlilerinin yetkili sendikası Memur-Sen olarak her kurumda her kuruluşta varız. Dünyanın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıyoruz. Anadolu’nun umudunu artırıyor, hayallerini güçlendiriyoruz. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye için, ülkemiz ve milletimiz için, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyütmeliyiz. Bu bilinçle ‘Memur-Sen’e Davet’ seferberliği başlattık. Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği Mayıs ayına kadar hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmaktır” dedi.

Kır: Tarafımız Milli İrade

Konuşmasında Memur-Sen teşkilatının durmadan ter akıttığını belirten Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır, “Önemli süreçlerden geçiyoruz. Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın öncülüğünde, bu kritik süreci layıkıyla, alın terimizle alanlarda geçiriyor ve millet iradesinden yana taraf olacağımızı deklare ediyoruz. Gece gündüz demeden koşturan ve çabalayan Memur-Sen teşkilatlarına sonsuz teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Program, hediye takdimleri ve aile fotoğrafıyla sona erdi.

DSC_0046_2

HABER 7 SON DAKİKA