'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' Buluşması Niğde'de Gerçekleştirildi
Eklenme tarihi : 10.04.2017 17:13:11 - 1425 Okunma

Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet, programı Niğde’de gerçekleştirildi. Programa Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Fahri Ekinci, Niğde Memur Sen İl Temsilcisi Hasan Orhan, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Milletvekili ve TBMM idari Amiri Erdoğan Özegen, Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Erdoğan: ‘Memur-Sen’e Davet’ Seferberliği Başlattık

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, “Birileri masada oturup kalırken, Sahada da masada da dişe diş, kora kor bir mücadele, yorgunluk ve alın teri bekliyor bizi” dedi.

28 Şubat dönemini hatırlatan Erdoğan, “28 Şubat sürecini Memur-Sen’siz geçiren ülkemizin halini unutmadan, Memur-Sen’in varlığı ile güzelleşen ülkemizde daha güzel günler bizi bekliyor. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyütmeliyiz, diyorum. Bu bilinçle ‘Memur-Sen’e Davet’ seferberliği başlattık. Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği 15 Mayısa kadar hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmaktır” diye konuştu.

Esen: Sosyal Yıkımların Yaşandığı Dönemleri Unutmadık

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise, "Biz istikrar istiyoruz. Tam anlamıyla ekonomik ve siyasi istikrar sağlansın istiyoruz.  Çünkü geçmişte yaşananları biliyoruz. Ülkemizde koalisyon denince akla kaos, kriz ve istikrarsızlık geliyor. 1960'lar, 70'ler, 90'lar ve 2000'li yılların başında, koalisyonların neden olduğu krizler yaşandı. Ülke onlarca yıl siyasi istikrarsızlığın pençesinde kıvrandı.. Koalisyonlar döneminde ülkemiz, tarihinin en büyük kemer sıkma politikalarıyla karşı karşıya kaldı. Düze çıkmak yerine ülkemiz koalisyonlar döneminde dibe vurdu. Faizler, devalüasyon ve enflasyon milleti vurdu. Haklarımız çalındı, işsizlik arttı, ülke patinaja düştü. Kısacası koalisyon dönemleri ekonomi açısından son derece kötü, belirsiz ve istikrarsız yıllardır. Sosyal yıkımların yaşandığı dönemlerdir. Biz o dönemler bir daha yaşanmasın diye halk oylamasında “Evet” diyeceğiz” dedi.

Yönetimde İstikrar Büyüme Demektir

“İstikrarsız dönemlerde kazanımlarımızı kaybediyoruz” diyen Esen, “Bu yüzden uzun erimli, istikrarlı hükümetlere ihtiyacımız var. Yönetimde istikrar büyüme demek. Büyüme ekmeğin büyümesi emeğin değerinin artması demek. Ona göre de büyük pastadan büyük pay alacak insanımız. Öte yandan bu sistem hızlı karar alma sürecinin önünü açacak. Hızlı karar alma da üretim sürecinin de önündeki engeller en azından bir kısmıyla kalkacaktır" şeklinde konuştu.

Küresel emperyalizmin “Hayır” cephesiyle birlikte hareket ettiğine dikkat çeken Esen, “Güçlü bir “Evet” Yeni Türkiye’nin habercisi, kapitalizmin yıkılışının habercisidir. İşte küresel emperyalizm bu haberden rahatsız, onun için irademizi hedef alıyor” dedi.

Orhan: Zirve Yolculuğumuz Sürüyor

Niğde Memur Sen İl Temsilcisi Hasan Orhan ise, “Memur-Sen, sendikacılıkta zirvedir. Memur-Sen, milletle beraberdir. Millet iradesini koruma derdindedir. Biz, emeğe, alın terine değer verilmesini, ekmeğimizin artmasını, saygın iş ve saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde zirveye çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Programda Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Milletvekili ve TBMM idari Amiri Erdoğan Özegen, Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da referandum hakkında değerlendirmeler yaptılar.

17854949_1448774711861436_8971523721172877250_o

Kahraman Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Mezarına Ziyaret

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen yanındaki heyetle birlikte darbeci general Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Kahraman Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret etti.

HABER 7 SON DAKİKA