'Memur-Sen'e Davet Tercihimiz Evet' Buluşması Malatya'da Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi
Eklenme tarihi : 03.03.2017 13:35:55 - 1581 Okunma

Memur-Sen tarafından 81 ilde başlatılan “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” programı Malatya’da gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu programa, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Feyim Bingöl, Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

16938946_10210019285253330_270941039261224680_n

Erdoğan: Erbakan Hocanın Müjdelediği Baharı Yaşıyoruz

Programda konuşan Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen için kuruluş aşamasında, ‘Bir çiçekle bahar olmaz’ dendiğini hatırlatarak, buna rağmen asla pes etmediklerini vurguladı. Erdoğan, “Çalıştık çabaladık, ter akıttık. Birlerden, on binlere, yüzbinlere, milyonlara ulaştık. Merhum Erbakan Hocamız ‘Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar’ demişti. Hamdolsun, bugün işte o baharı yaşıyoruz. Memur-Sen ve bağlı 11 yetkili hizmet kolu ve 4 komisyonumuz ile heyecanımızı hiç yitirmeden heybeti ve bereketi büyüttük. Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduk. Ama bugünlere kolay gelmedik. Dişimizle tırnağımızla kazıyarak, engelleri bariyerleri yıkarak, bedeller ödeyerek bugünlere geldik” ifadelerini kullandı.

esen

Esen: Yeni Ufuklar İçin Safları Sıklaştırdık

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise, 16 Nisan’daki referanduma giden süreçte sorumluluk aldıklarının altını çizdi. Esen, “Biz Türkiye’nin en büyük emek sendikası olarak direniş ile yoğrulan mazimizden aldığımız güvenle yeni ufuklara yol almak için saflarımızı daha da sıklaştırdık. Ufkumuz yeniden büyük ve adil bir dünya ve güçlü bir ümmet. Biz o kara kışlarda dahi bu ideallerimizden hiçbir zaman vazgeçmedik. 28 Şubat’ta, 15 Temmuz darbe girişiminde bu toprakların Mümin yürekli insanları vardı ve Allah’ın izniyle bu büyük mümin yürekli insanların ellerinde yeni Türkiye inşa ediliyor ve inşa edilecek” diye konuştu.

Esen konuşmasınn sonunda, "Güçlü bir ‘Evet’ Tamamen art niyetlerle ülkemizin büyümesine ve gelişmesine zarar vermeyi hedefleyenlere atılacak tokat olacaktır. Güçlü bir ‘Evet’ tüm dünyadaki ezilen, zulme uğrayan insanların sığınağı olmaya, umudu olmaya devam demektir. Güçlü bir ‘Evet’ coğrafyamızda gizli hesapları ve emelleri olan şer odaklarını üzecek, emperyalizmin zulmü altında inleyen kardeşlerimizi sevindirecektir” ifadelerini kullandı.

alık

Çalık'tan Memur-Sen'e Teşekkür

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Memur-Sen milletin derdiyle dertlenen bir konfederasyondur. Memur-Sen milletimiz ne zaman dara düştüyse yanındadır. 15 Temmuz'da Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sokağa inen ilk STK temsilcisidir. Yürekten teşekkür ediyorum. Memur-Sen'in kurucu Başkanı Mehmet Akif İnan'ı da rahmetle anıyorum"

Parlamenter sistemin artık işlemez hale geldiğini belirten Çalık, “Bu ülkede 100 yıl önce kurulan parlamenter sistem bugüne kadar çok ağır aksak işleyerek geldi. Parlamenter Sistem o gün yeni alınan sıfır kilometre bir arabaydı. 100 yıl boyunca bu arabaya birçok kez kaza ve darbe yaptırıldı ve bu araba artık hurda haline geldi. 100 yıl önce yola çıkan parlamenter sistem 60’da, 71’de 80’de, 27 Nisan’da, 17-25 Aralık’ta ve en son 15 Temmuz’da çok büyük bir kaza geçirdi. Bu kazaların en önemli sebebi milletin iradesinin üzerine koymak istenen vesayetti. 94 yıllık tarihimizde tam 65 tane hükümet kuruldu. Yani 1,5 buçuk yıla 1 hükümet düşüyor. Normalde biz beş yılda bir seçim yapsak beş yılda bir yapmış olduğumuz seçim çerçevesinde 65. hükümet için 2183 yılında olmamız lazım ama biz 2017’deyiz yani 170 yıl bizden öteye hükümetlerin gitmesi gerekiyordu ama maalesef parlamenter sistemin yaşatmış olduğu arızalar 65 tane hükümete bu milleti mahkum etti. Bu yüzden bu sitemin artık değiştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yıldırım: 15 Temmuz Duruşunu Taçlandırmak İçin Evet Diyeceğiz

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimini önleme sırasında gösterdikleri duruşu 16 Nisan’da taçlandırmak için referandumda ‘Evet’ diyeceklerini belirterek, yeniden büyük Türkiye ideali için, alanlarda olduklarını ve milletle birlikte hareket edeceklerini vurguladı.

Kahtalı: Ülkenin Büyümesi İçin Güçlü Bir ‘Evet’ Gerekiyor

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeye büyük hizmetler yaptığını söyleyerek, “Ülkenin büyümesi, gelişmesi ve özgürlükler anlamında daha çok kazanç elde edebilmesi için bu referandumda çok güçlü bir evet çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Programda Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Feyim Bingöl de kısa bir selamlama konuşması yaptı.

HABER 7 SON DAKİKA