Memur-Sen’e Davet Tercihimiz Evet Buluşması Yalova'da Gerçekleştirildi
Eklenme tarihi : 03.04.2017 14:37:38 - 1298 Okunma

Yalova’da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz Evet" programı yoğun ilgi gördü. Programa Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcıları Fahri Ekinci ve Ahmet Yiğitoğlu, Yalova Memur Sen İl Temsilcisi Uğur Hakan Tan, Ak Parti Milletvekili Fikri Demirel ile Memur-Sen’e üye sendikaların Şube Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Erdoğan: “Memur-Sen’e Davet” Seferberliği Başlattık

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan programda yaptığı konuşmada, elde ettikleri kazanımlar ve verdikleri mücadele ile Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduklarını kaydetti. Erdoğan, ülke, millet ve kamu görevlileri için daha güçleneceklerini vugulayarak, “Memur-Sen güneşi, taştan adamları eritiyor ve taşları diken elleri kurutuyor. Bu güneş vesayet sistemi ve zalimler için endişe olduğu kadar Anadolu’nun ve ümmetin mazlum milyonları için umut, inanç ve sürurdur. Türkiye’nin ve bölgenin en büyük emek hareketi, kamu görevlilerinin yetkili sendikası Memur-Sen olarak her kurumda her kuruluşta varız. Dünyanın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıyoruz. Anadolu’nun umudunu artırıyor, hayallerini güçlendiriyoruz. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye için, ülkemiz ve milletimiz için, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyütmeliyiz. Bu bilinçle “Memur-Sen’e Davet” seferberliği başlattık. Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği Mayıs ayına kadar hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmaktır” diye konuştu.

Zafere Odaklandık

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise, kritik bir süreçten geçildiğini ifade ederek, “Ülkemize dört biryandan taarruz devam ediyor.  Teyakkuzdayız. İstikametimiz net. Zikzak, taviz ve çelişki yok. Kuşatmayı 15 Temmuz gecesi yardık, zafere odaklandık. Şimdi istikameti ıskalamak yok. İstikameti ıskalayan millet, daha başlamadan kaybetmiştir.   İstikameti ıskalamayacağız. Mücadeleci ve davetçi olacağız. İyiliği kuşanıp, kötülüğü reddedeceğiz. Mutlak doğruya teslim olacağız. Duruşumuz mutlak doğrunun temsilcisi olmaktır” dedi.

Daha Fazla Adalet İçin Tercihimiz “Evet”

Halk Oylaması sürecini de konuşmasında değerlendiren Esen, “16 Nisan’da daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi fırsatı kapımızı çalmış olacak. Bizler özgürlüklerine aşık bir toplum olarak, 16 Nisan’da kapımızı daha fazla özgürlüğe sonuna kadar açacağız. Daha fazla ekmek, daha fazla özgürlük, daha fazla refah ve daha fazla adalet için ‘Evet’ diyeceğiz” diye konuştu.

Engelleri Ortadan Kaldıracağız

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, bu ülkede özgürce bir arada yaşamanın önündeki bürokratik vesayete dayalı engeller ortadan kalkmış olacak” diyen Esen, “Bu vesayete rağmen bu ülkede çok ciddi gelişmeler yaşandı. Özgürlüklerin önü açıldı. Ayrımcılıkla mücadele edildi. Ama mevcut sistemle, bundan daha fazlası olmuyor, olamıyor. Görüyoruz işte. Şimdi ise kritik bir virajdayız. Bu kritik virajı Evet’le geçersek yepyeni bir iradenin ortaya çıkacağından kuşkumuz yok.  Cumhurbaşkanlığı sistemiyle “yönetimde istikrar” sorunu çözüleceği için artık meclis seçimlerinde “temsilde adalet”in önündeki engeller de kalkmış olacak” dedi.

Tan: Memur-Sen Milletle Beraberdir

Yalova Memur Sen İl Temsilcisi Uğur Hakan Tan, “Memur-Sen, sendikacılıkta zirvedir. Memur-Sen, milletle beraberdir. Millet iradesini koruma derdindedir. Memur-Sen bu ülkenin hissiyatı, mozaiği ve çimentosu görevini üstlenmiştir. Biz, emeğe, alın terine değer verilmesini, ekmeğimizin artmasını, saygın iş ve saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde zirveye çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Demirel: Millet İktidara Gelecek

Ak Parti Yalavo Milletvekili Fikri Demirel ise konuşmasına Memur-Sen’e teşekkür ederek başladı. Demirel, anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin önündeki engelleri kaldıracaklarına işaret ederek, yeni anayasada çok sayıda değişikliğin bulunduğunu anımsattı. Yeni anayasayla milletin iktidara geleceğini vurgulayan Demirel, halkın hem hükümeti hem de Meclisi seçeceğini dile getirdi.

 

HABER 7 SON DAKİKA