Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun!
Eklenme tarihi : 07.10.2022 16:47:49 - 674 Okunma

Hazreti Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin yıl dönümünü idrak ediyoruz. O, âlemlere rahmet olarak gönderildi. İnsanlığa rahmet sundu, vicdanı hatırlattı, merhameti öğretti. Tıpkı bugün olduğu gibi vicdanını kaybetmiş, zulmün kol gezdiği, adaletsizliğin hâkim olduğu dünyanın kalbine iyilikleri ve güzel ahlakı nakış gibi işledi. Kötülüklerle, çirkinliklerle koca bir çöle dönüşen dünyayı bir gül bahçesine çevirdi. 

Dönemin karanlıklarında kaybolmuş insanlığa, getirdiği evrensel mesajla yönünü, yolunu gösterdi. Efendimiz, yüce Allah’ın bizlere mesajı olan Kur’an-ı Kerim’i yaşadı. Yaşantısıyla örnek oldu. Yol göstericiliğiyle hayatın akışını ilimden, adaletten, merhametten ve iyilikten yana değiştirdi. 

Bugün dünya ölçeğinde hüküm süren ülkelerin ve sistemlerin kötülük ürettiğine, çirkinlikleri yaydığına, varlıklarını adaletsizlik üzerine inşa ettiğine; emeği zayi edip hakların gaspını normalleştirdiğine; kargaşalar, iç çatışmalar, savaşlar çıkarttığına ve nice insanın canına bile isteye kastettiğine şahit oluyoruz. Sistematik bir şekilde sapkın düşünceleri yayma ve bu yaşam biçimini normalleştirme, kadim ilkeleri hayattan kovma çabası; çürümüş ve karanlık bir sistemin dayatmaları olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan, hâkim paradigmanın çıkar kavgalarının insanlığı üçüncü dünya savaşıyla yüz yüze getirdiği bir noktadayız. İşte dünyanın böylesine derin bir çıkmazla karşı karşıya kaldığı bu dönemde Kur'an-ı Kerim'in evrensel mesajı, Hz. Muhammed'in sunduğu erdemler ve O’nun ahlaki örnekliği bir kurtuluş yolu ve reçetesidir. 

Büyük Kultur Memur-Sen ailesi olarak Mevlid Kandilinizi tebrik ediyoruz. Hazreti Muhammed’in doğum yıl dönümünün, dünyanın farklı bölgelerinde saldırılara hedef olan, zulme uğrayan halklara selamet, yoklukla mücadele edenlere bereket ve insanlık için barış, huzur ve kardeşlik iklimine vesile olmasını temenni ediyoruz. Geceniz mübarek olsun! 

HABER 7 SON DAKİKA