MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!
Eklenme tarihi : 26.09.2023 13:15:25 - 452 Okunma

Hakikatin sesi, rahmet elçisi peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin yıl dönümünü idrak ediyoruz. O, zulmün kol gezdiği, cahiliyenin bütün anlamlarıyla hüküm sürdüğü, insanlığın hakikatin mümbit esintisine hasret kaldığı bir dünyaya hakkı, hakikati, adaleti, rahmeti, ahlakı, fazileti inşa edecek mesajı getirdi ve bunları yaşama geçirdi. Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiş bir elçi olarak Kur’an talebesi örnek nesiller yetiştirdi. Kalpleri rahmet ve hakikat üzere birleştirdi. İnsanlığa iyiliği, doğruluğu, merhameti ve adaleti öğretti.

Günümüzde insanlık bir kez daha zifiri karanlığın kollarında geziniyor. Küreselleşmiş ve endüstrileşmiş her türlü kötülük, adaletsizlik, zulüm, sapkınlık alımlı ambalajlarla insanlığa zerk ediliyor. Hâkim paradigma insanı, insan emeğini, insanlığın binlerce yıllık birikimini ve erdemi zayi ediyor. Belli merkezlerin kontrolünde çıkarılan çatışmalar ve savaşlarla ülkeler ve milletler tahakküm altına alınıyor. Milyonlarca insan açlığın, yoksulluğun, sağlığa erişememenin pençesinde ölümle yüzleşiyor. İnsanlıkla beraber kavramlar ve hakikat de çarpıtılıyor, saptırılıyor. İnsanlığın en temel değerlerinin saldırı altında olduğu bir dönemi yaşıyoruz.

Değerlerimiz sadece teorik ve düşünsel zeminde saldırıya uğramıyor, doğrudan ve fiili saldırılara da uğruyor. Birçok ülkede Kur’an-ı Kerim alçak saldırılara uğrarken, Peygamberimizin temiz hatırası medya üzerinden ağır hakaretlere maruz kalıyor. Kesif ve yeni bir cahiliye dalgası ile karşı karşıya olduğumuz bu zemin, insanlığın Kur’an-ı Kerim'in evrensel mesajına, Peygamber efendimizin (sav) örnek yaşamına her zamankinden daha fazla muhtaç olduğunu gösteriyor. İnsanlığın kurtuluşu bu iki değere sarılmaktan geçiyor.

Bu vesileyle Kültür Memur-Sen ailesi olarak peygamber efendimizin insanlığı teşrifini simgeleyen Mevlid Kandilinizi tebrik ediyoruz. Fas’taki depremde ve Libya’daki selde vefat eden kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Büyük yıkıma uğrayan iki ülkenin bir an önce ayağa kalkması, kardeşlerimizin yaralarının bir an önce sarılmasını temenni ediyoruz. Mevlid Kandilinin, insanlığın muhtaç olduğu ilahi rahmetle buluşmasına, peygamberimizin insanlığa tebliğ ettiği kutlu mesajın anlaşılıp yaşama geçirilmesine, milletimiz, ümmetimiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

 

HABER 7 SON DAKİKA