NUMAN KURTULMUŞ'DAN MEMUR-SEN'E ZİYARET
Eklenme tarihi : 16.03.2021 14:54:59 - 1083 Okunma

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Memur-Sen Konfederasyonu’nu ziyaret etti. Ziyarette, kamu görevlilerinin beklentileri ve sözleşmeli personelin kadroya geçiş talebi aktarıldı.

numankurtulmus2

Memur-Sen Konfederasyonu’nda gerçekleşen görüşmede Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların genel başkanları da bulundu.

Ziyarette AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a kamu görevlilerinin yaşadığı stres ve çözüme kavuşmasını istediği hususlara dair bilgi veren Yalçın, geçtiğimiz günlerde İnsan Hakları Eylem Planı ve Ekonomik Reform Paketi’nin kamuoyuna sunulduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Her ikisi oldukça önemli metinler ancak kamu görevlileri yönüyle de bazı eksiklikler barındırıyor. Bu metinlerde kamu görevlilerine, sendikal zemine ve kamu personel mevzuatına dönük irade ve hedefler de bekliyorduk” diye konuştu.

yalcinkurtulmus 

Güçlü Türkiye, Sözleşmeliliği Bitirecek, Kadroyu Getirecek Güce ve Vizyona Sahip
Yalçın, kamuda istihdam şeklinin “kadrolu” olması gerektiğini belirterek, farklılıkların giderilmesi, beklentilerin karşılanması, hem mevzuatın sadeleştirmesi hem hak eşitlenmesi boyutuyla yapılması gerekenin açık olduğunu belirterek “Türkiye’nin kamuda sözleşmeliliği bitirecek, kamuda tek istihdam şeklinin ‘kadrolu’ olacak şekilde dizayn edilmesini sağlayacak güce ve vizyona sahip olduğunu biliyoruz” dedi.

“Kamu görevlileri açısından bu farklılıkların ürettiği verimlilik kaybı, iş barışının bozulma riskinin ortadan kaldırılması için tıpkı 2011 ve 2013 yıllarında yapıldığı gibi bir kez daha sözleşmeli personelin kadroya geçiş imkânı düzenlenmesi gerekiyor” diyen Yalçın, sözleşmeli personelin çok az sayıda istihdam edilmesi gerektiğini kaydetti.

numankurtulmus3 

Memurlar İçin Mali Sosyal ve Özlük Haklarını İçeren Reform Paketini Toplu Sözleşme’nin Sonucunda Uzlaşmayla Birlikte Oluşturalım

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geçen hafta Cuma günü kamuoyuyla paylaşılan Ekonomi Reform Paketi’nde birçok alanda eylemler mevcut ancak Türkiye’nin yaklaşık dörtte birini doğrudan ilgilendiren yapısal ve hukuksal dönüşüm için de elzem görülmesi gereken kamu görevlileriyle ilgili beklentilere haklı taleplere ve makul tepkilere karşılık niteliğinde herhangi bir hüküm reform paketinde bulunmuyor. Gelir vergisiyle ilgili beklentiyi karşılayan seyyanen zam talebini değerlendirmeye alan, ek gösterge ek ödeme gibi konularda yakın dönemli hedef ortaya koyan bir kurguya yer verilmemesi ekonomi reform paketinin yanlış olmasa da eksik olması sonucunu doğuracaktır. Kamu görevlilerine dönük mali sosyal ve özlük haklarına dönük reform paketini 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin sonucunda uzlaşmayla, ortaklaşmayla birlikte oluşturmayı teklif ediyoruz. Türkiye’nin gücü, ekonomimizin büyüklüğü hem bu eksikliği gidermeye hem de kamu görevlilerinin hak ettiği pay ve hak artışını sağlamaya yeter kanaatindeyiz.”

numankurtulmus1

Ziyarette Kurtulmuş ise Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek, “Kamu görevlileri ile ilgili aktarılan çerçeveyi almak önemliydi. Bu gayretiniz devam etmeli.Yaptığınız çaba sorunsuz bir kamu yönetimi için kıymetli” dedi.

Kurtulmuş, “Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a sunumları ve beklentileri aktardığı için müteşekkiriz. Kamu görevlileri ülkemizin göz bebeğidir ve kamu görevlilerinin beklentileri, sıkıntıları ve talepleri de oldukça önemlidir. Memur-Sen’in bu talepleri gündeminde tutması ve çözümü için gayret göstermesi oldukça değerli. Bir kez daha Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum, bu değerli istişareye katkı sunan herkese müteşekkiriz” dedi.

numankurtulmus4

HABER 7 SON DAKİKA