Sakal-ı Şerif Sergisi Etnoğrafya Müzesi’nde Ziyarete Açıldı
Eklenme tarihi : 17.04.2017 17:31:53 - 1915 Okunma

Âlemlere Rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in doğumunu andığımız ve O’nu anlamaya çalıştığımız Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde, Etnoğrafya müzesi Sakal-ı Şerif Sergisini halkın ziyaretine açtı.

DSC_0014_1

Sakal-ı Şerif Sergisi Etnoğrafya Müzesinde, dualarla ve Peygamber Efendimiz’e Selatu selam getirilerek, Kültür Varlıkları Genel Müdürü Yalçın Kurt tarafından resmen ziyarete açıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Etnoğrafya Müzesi Müdürü Yücel Kumandaş, Sakal-ı Şerif Sergisi’nin vesilesiyle Peygamber Efendimiz’i daha iyi anlamayı ve anlatmayı ve müzedeki tüm eserlerin tanıtmını amaçladıklarını vurguladı.

DSC_0023

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ise Müze Müdürü Yücel Kumandaş’a serginin özellikle Peygamber Efendimiz’i andığımız ve anlamaya çalıştığımız Kutlu Doğum Haftası’nda yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, düzenledikleri bu sergiden ötürü Kültür Memur-Sen ailesi adına teşekkür etti. Sergiye ayrıca, Kültür Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Melik Ayaz, Kültür Varlıkları Müzeler Daire Başkanı Mustafa Güneş, Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Fahri Ekinci, Nihat Nurbaki, Kültür Memur-Sen Ankara İşyeri Temsilcileri Muzaffer Güleç ve Bayram Güneş ile çok sayıda çalışan ve halktan birçok kişi katıldı.

DSC_0045

DSC_0172

Sakal-ı Şerif Sergisi Etnoğrafya Müzesinde, 17 Nisan – 2 Temmuz tarihleri arasında halkın ziyaretine açık kalacak. Sergide Hz. Muhammed (sav)’in Sakal-ı Şerifi yanında muhafaza kutuları, gülabdan, buhurdan, Kabe örtüsü, sıkıştırılmış Kabe toprağı, el yazması Kuranı Kerim'ler, alemler gibi çeşitli objeler de yer alıyor.

DSC_0152

DSC_0103

DSC_0068_1

HABER 7 SON DAKİKA