YALÇIN, ERBAKANI ANMA PROGRAMINA KATILDI
Eklenme tarihi : 28.02.2021 14:42:51 - 1020 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Görüş’ün merhum lideri ve eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 10. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programına katıldı.

erbakananma

Saadet Partisi tarafından “Yaşanabilir Türkiye” temasıyla Ankara’da düzenlenen anma programına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra siyasi parti genel başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yurt dışından temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda katılımcılara hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Erbakan’ın Türkiye’de yeni bir ufuk çizdiğini belirterek “Adil düzenin milli nizam davasının lideri Erbakan Hocamızın vefatının seneyi devriyesinde rahmetle minnetle anıyorum” diyerek başladığı konuşmasında “Erbakan hoca ilim, irfan, iman ve izan insanıydı. Erbakan hoca hedefleriyle iddia, birikimiyle itibar, dava insanlarıyla irtibat, sözüne sadakatiyle itimat, mümtaz gayret ve sarsılmaz iyi niyetiyle ihlas sahibi bir insandı. Erbakan hoca zorluğa ve yoksulluğa sabır, kararında ve çabasında sebat inancında ve davasında sadakat sahibiydi. Kendisini siyaseten yok etmek isteyenlerin darbeyle indirmek isteyenlerin dahi nezaketine ahlakına kapasitesine ve zeka seviyesine hayranlıklarını gizlemeyip itiraf ettikleri bir insandı Erbakan hocamız” ifadelerini kullandı.

Erbakan’ın tüm hukuksuzlara rağmen hukuk ve demokrasi içinde mücadele ettiğini belirten Yalçın, “Lideri olduğunu Mili Görüş fikrini ve başbakan olduğu hükümeti, partisini zorba yöntemlerle hedef alanları, şaşırtan sükûneti, hayrete düşüren nezaketi, şiddet içermeyen cesareti, vazgeçmediği izzeti ve yaslandığı feraseti ile yenilgiye maruz bırakmış bir liderdi Erbakan hocamız” diye konuştu.

rbakananma1

Dün Onu Darbeyle İndirmek İsteyenler Bugün Erbakan Hoca’yı Anıyor”

Erbakan’ın sadece politik özne olarak değil önce ve özne insan duruşuyla fikir ve ideal üreten bir zirve olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, “Biz üniversite yıllarımızda kendisini takip ettik. Milli Gençlik vakfında öğrenci reisliği yaptığımız dönemlerden rahlei tedrisatından geçtik. Milli Görüş’ün siyasetin Enderun’u olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok. Çok insan yetiştirdi. Çok insan onun eğitiminden geçti. Allah Erbakan hocamızdan razı olsun” şeklinde konuştu. 

Erbakan’ın. Hükümet döneminde vermiş olduğu zamların halen hatırlandığını belirten Yalçın, “Ben Erbakan hocayı arıyorum. Yoksula, fakire, memura, işçiye ve emekçiye o günkü ekonomik şartlarda o günkü politik ortamda hükümet ortağı olan tarafların ‘Hocam ne vereceğiz? Nerden bulacağız?’ dediğinde, ‘Önce vereceğiz sonra bulacağız’ diye cevapladığı yaklaşımın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

Erbakan Hoca’yı geçmişte darbeyle indirmek isteyenlerin bugün Erbakan’ı yad ediyor olmasına değinen Yalçın, “Dün vesayetin ırgatlarının, darbecilerin lejyonerlerinin, adı sivil beyni üniformalı yapıların, onu indirmek için elinden geleni ardına koymayanların bugün Erbakan’ı kullanmak gereken obje olarak kullanmak istemeleri takdiri ilahi mi hakikatin tecellisi mi onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

HABER 7 SON DAKİKA